Nytt från styrelsen

Hej grannar!

Kort information om senaste nytt från styrelsen. Mer uppdaterad version från senaste styrelsemötet kommer senare.

Kontakt med styrelsen

Flera medlemmar har upplevt en lång svarstid vid mailkontakt med styrelsen. Vi ber om ursäkt för den långa svarstid som varit under sommaren, det är prioriterat och kommer bli bättre hösten. Du kontaktar oss som vanligt på brfkuberna(at)comhem.se

Digitalt nyckelsystem

Det digitala nyckelsystemet och porttelefonen är i bruk. Vissa boende har ännu inte fått nyckeltaggar för inpassering till port, cykelförråd och soprum, men låsföretaget har ärendet på gång och snart kommer fler nyckeltaggar. Även ni som önskat fler utöver de tre som lämnats ut så kommer ni snart kunna få det. Har ni rapporterat fel med inlagda nummer i porttelefonen så kommer även detta åtgärdas inom kort.

Problem under sommaren i fatbursparken

Det har uppmärksammats att viss kriminalitet ökat kring Fatbursparken under sommaren. Ser du något misstänksamt, tveka inte att ringa polisen.

Nästa styrelsemöte

18 September

Vänliga hälsningar,

Styrelsen

Brandsäkerhet

Hej Grannar,

vill vill påminna om brandsäkerheten i huset och uppmanar er att testa era brandvarnare. Ha också gärna både brandsläckare och brandfilt hemma

Rädda, larma, släck (1-2-3)

  • Rädda först dem som är i livsfara. Kom ihåg att den giftiga röken alltid stiger uppåt, därför måste du ner under röken där det är lättare att se och andas.
  • Gå aldrig ut i ett rökfyllt trapphus. En stängd dörr hindrar branden från att sprida sig snabbt och gör att räddningstjänsten vinner tid.
  • Gå sedan till er uppsamlingsplats utanför huset/fastigheten. Varna alla som hotas av branden så att även de kan sätta sig i säkerhet.
  • Larma räddningstjänsten genom att ringa 112 när du är på säker plats. Möt upp räddningstjänsten när de kommer och visa närmaste vägen till branden.
  • Släck branden om du bedömer att du klarar av det. När du är säker på att alla är ute ur bostaden kan släckningsarbetet börja.
  • Använd en handbrandsläckare och spruta mot glöden, inte på lågorna. Vid misslyckat släckförsök, stäng in branden.
  • Detta är normalt den ordning som rekommenderas, men det är den aktuella situationen som avgör i vilken ordning du verkligen ska agera.

Mer läsning för den som är intresserad:

https://www.msb.se/sv/Produkter–tjanster/Publikationer/Publikationer-fran-MSB/Koll-pa-brand-Tips-och-rad-om-brandsakerhet—svensk-version/

http://www.trygghansa.se/privat/forsakringar/hemforsakring/husraddarna/pages/tips.aspx

Vänliga hälsningar,
Styrelsen